×

Change Language

FI EN DE
×
×

Teemanäyttelyt

Möhkönvirta -nykytaidenäyttely

Kymmenes Möhkönvirta nykytaidenäyttely on esillä Möhkön ruukilla ja Parppeinvaaran runokylässä. Taideteokset on sijoitettu museoympäristöön pysyvien kokoelmien rinnalle ja lomaan. Möhkönvirrassa nykytaide ja Pohjois-Karjalainen kulttuurihistoria kohtaavat.

Näyttelyn taiteilijat ovat Anssi Hanhela Oulusta, Anni Löppönen Joensuusta, Ville Löppönen Joensuusta, Liisa Nikitin Joensuusta, Jarkko Suvela Turusta, Heidi Vasara Joensuusta, Jouni Viljakainen Imaralta ja Kari Virtanen Joensuusta. Esillä on maalauksia, akvarelleja, veistoksia, installaatioita, ääniteos ja valokuvia.

Näyttely on avoinna 1.6.-31.8.2019 museon aukioloaikoina.

Näyttelyn ovat kuratoineet kuvataitelijat Heidi Vasara ja Kari Virtanen.

 

Ville Löppönen, Isä ja poika, öljy levylle, 2018

Susi, saha ja GPS - suomalaista metsämuseohistoriaa

Käsitykset siitä, millainen metsämuseon pitäisi olla, ovat vaihdelleet. Metsämuseokokoelmiin eri aikoina ovat kuuluneet esimerkiksi kookospähkinä, strutsinmuna, tammenterhon istutuskuokka, rukinlapa, sotilaskypärä, pokasaha, monitoimikone, käkikello ja koirannahkarukkaset, täytetty susi, luonnonsuojelubanderolli ja geokätköilijän GPS-laite.

Valtakunnallisen metsäkulttuurin erikoismuseo Luston avaaminen Punkaharjulle vuonna 1994 oli osa erilaisten metsämuseohankkeiden pitkää historiaa. Susi, saha ja GPS -näyttelyssä palataan suomalaisen metsämuseotoiminnan alkujuurille ja myös nähdään, millaista on moderni metsämuseotyö. Näyttelyn on tuottanut Suomen Metsämuseo Lusto.

Näyttely on avoinna 1.6.-31.8.2019 museon aukioloaikoina.

 

Laatutonni museokortti leader eu