×

Change Language

FI EN DE
×
×

Möhkönvirta -nykytaidenäyttely

Kesän 2021 Möhkönvirta-nykytaidenäyttely tarjoaa haastavaa ja hauskaa, älynystyröitä kutkuttavaa ja silmiä hivelevää, käsitteellistä ja käsintehtyä taidetta 19 taiteilijalta viidestä eri maasta.

Möhkönvirran kuvataiteilijat ovat Reijo Kärkkäinen Kuopiosta, Reetta Gröhn-Soininen Joensuusta, Marjaana Rotko Joensuusta, Juha Hanki Mänttä-Vilppulasta, Tlali Lebohang Joensuusta ja Denise Wyllie Lontoosta, Englannista. Kansainvälisen Biblio Nordica -projektin näyttelyn kautta Möhkönvirran taiteilijoiksi tulevat Artem Strodubtsev, Petroskoi, Venäjä, Alison McCreesh, Yellowknife, Kanada, Aleksander Haeseker, Calgary, Kanada, Anu Torikka, Joensuu, Arja Valkonen-Goldblatt, Heinävaara, Derek Michael Besant, Calgary, Kanada, Ivan Lisichkin, Petroskoi, Magali Baribeau-Marchand Chicoutimi (Quebec) Kanada, Natasha van Netten, Victoria, Kanada, Natalia Loginova, Petroskoi, Natalia Egorova, Petroskoi, Sandra Burek, Kongsberg, Norja ja Sergei Terentiev, Petroskoi.

Näyttely esittelee korkeatasoista nykytaidetta poikkeuksellisessa museoympäristössä. Möhkönvirran tapa esitellä taidetta on ainutlaatuista koko Suomessa. Se tarjoaa yleisölle ajatuksia herättävää tämän hetken taidetta koti- ja ulkomaisilta nykytaiteilijoilta. Taideteokset sijoittuvat Möhkön Ruukkimuseon rakennuksiin ja pihapiiriin, museoesineiden rinnalle ja lomaan. Parppeinvaaralla teoksia on esille muun muassa museoaitoissa.

Möhkönvirta-nykytaidenäyttely on avoinna 9.6.-31.8.2021.

www.facebook.com/mohkonvirta

Kuva Reetta Gröhn-Soinisen teossarjasta Oi kuusipuu (15 kuoropoikaa).

Laatutonni museokortti leader eu