Pytingin ja vanhan kanavan välinen alue oli jo 1860-luvun loppupuolella rajattu puutarha-alueeksi. Vanha masuuni paloi v. 1861. Tulipalon aikana kuumia kivenpalasia lenteli Pytingin katolle saakka. Palon jälkeen masuunin ja Pytingin välille istutettiin puita Pytingin suojaksi. Tällöin todennäköisesti istutettiin Pytingiltä kanavan suuntaan johtava kuusikuja.

Hallbergien aikana perustettiin myös Pietarsaaren promenadi. Tehtaanhoitaja Aksel Berner avioitui v. 1891. Uuden emännän tuloa varten promenadi eli Lemmenpolku kunnostettiin ja puutarhaa laitettiin. Puistoalueen suuruus oli 1,5 ha.

Puutarhan uutuuksia olivat kuonikkokukkapenkit, joiden pohjaksi kasattiin pari metriä korkea multakasa. Rinteille asetettiin suuria kuonakimpaleita, joiden väliin istutettiin enimmäkseen perennoja mutta myös yksivuotisia kasveja kuten orvokkeja. Keittiökasveja viljeltiin lannan avulla lämmitettävässä lavassa, jossa kasvatettiin retiisiä, salaattia, persiljaa, kaalia ja kurkkua. Avomaalla kasvoi sokeri- ja silpohernettä, punajuurta, lanttua, kukkakaalia ja porkkanaa. Piparjuurta kasvatettiin mausteeksi. Raparperipensaita oli kymmenkunta, mutta niiden sato oli niukka. Puutarhassa kasvoi myös koristekasveja kuten hamppua, risiinikasvia, leijonankitaa, kevätkelloa ja päivänkakkaraa. Kasvimaalla oli runsaasti herukkapensaita. Puna- ja valkoherukat sijoitettiin tarhan ylälaitaan ja kosteampaa maata vaativat mustaherukat alalaitaan. Vuonna 1906 puutarhaan istutettiin vaapukkaa ja hyötymansikkaa (Laxtons noble). Puutarhassa oli myös karviaispensaita. Syksyllä 1906 Saloheimot istuttivat Pytingin läheisyyteen viisi omenapuuta, lajeiltaan Winterhov, Astrakan, Elokuun omena, Vanhapihan omena ja Aleksander. Omenapuut eivät kuitenkaan menestyneet Möhkön oloissa, vaan ne tuhoutuivat muutamassa vuodessa.

Vuoden 1992 kasvistoinventoinnissa löydettiin Möhkön vanhoja koristekasveja villiintyneinä kylän pihoilta. Tyypillisiä koristekasveja ovat virpiangervo ja pajuangervo. Lisäksi löydettiin lehtosinalatvaa, vuorikaunokkia, ukonkelloa, tarharaunioyrttiä, papulanruusua, revonpapua, lehtolemmikkiä ja terttuseljaa. Kasvien Möhköön tuloaikaa ei ole ainakaan vielä selvitetty, joten on vaikea sanoa, mitkä niistä ovat olleet käytössä jo ruukin aikana.

Ruukin puistoa kunnostettiin vuonna 2011.

Ubinet Hakukoneoptimointi