Sunnuntaina huhtikuun 28 p. vietti Möhkön ruukin raittiusseura "Tuki" juhlailtaman, jossa kansaa huvitettiin esitelmillä ja kuvaelmilla. Kansaa oli noin sata henkeä. Kokoushuoneen peräseinää koristi kiehkuralla ympäröity paperilevy, johon oli piirretty kirjoitus: "Olkaamme raittiit" 1 Tessal: 5:8, joka heti sisään astuttua ilmoitti, että nyt oltiin tekemisissä vesipoikien kanssa.

Kello 7 alkoi varsinainen juhlanvietto. Kansakoulunopettaja G. Ahra piti esitelmän, jossa lyhyesti mainitsi raittius-aatteen synnyn, levenemisen ja tarkoituksen. Kohta sen jälkeen kohosi esirippu ja bengalintulien valossa nähtiin: "juomarin tupa" kaikessa kurjuudessaan. Sitten eräs raittiusseuran jäsen lausui runon: "Kenenkä siinä on kuva ja päällekirjoitus?" Pienen loma-ajan jälkeen kohosi taas esirippu ja nyt nähtiin jyrkkä vastakohta edelliselle näylle: "raittiin miehen tupa" kaikessa suloisuudessaan.

Siihen loppui tämä noin pari tuntia kestänyt, mutta harvinaisuutensa vuoksi näillä seuduilla merkillinen juhlatilaisuus. Jospa se edes vähänkään heikontaisi juoppouden kirouksen valtaa, niin sittenhän olisi toimeenpanijoiden vaivalloiset puuhat kyllin maksetut. Katsojissa näyttäytyi tyytyväisyys ja myötätuntoisuus, sekä toivoa saada vastakin viettää samanlaisia iltamia. Lausukaamme kiitos sen toimeenpanijoille.

Laatokka 15.5.1889 no 39

 

Ubinet Hakukoneoptimointi